8.12.2015

Simuloinnin ansiosta apukattilan poltinohjauskeskus on 100 % asennusvalmis telakalle saapuessaan

Insta Automation on toimittanut meriteollisuuteen apukattiloiden ohjauskeskuksia vuosia. Kuluneen vuoden aikana on otettu käyttöön simulointijärjestelmä, jolla apukattiloiden ohjauskeskuksen toimivuus simuloidaan Insta Automationin tiloissa. Simuloinnin ansiosta apukattilan ohjauskeskus on täysin valmis liitettäväksi laivan kokoonpanoon telakalla.

- Aikaisemmin testasimme johtimet ja muut komponentit sähköisesti kuvien perusteella. Simuloinnin avulla pystymme nyt testaamaan apukattilan toimivuuden ja hakemaan oikeat arvot täydessä simulointiympäristössä. Asiakkaan tarvitsee vain toimittaa meille kaikki apukattiloiden toimilaitteiden tiedot sekä asetusarvot, me hoidamme muun, kertoo Insta Automationin myynti-insinööri Ilari Lilja.

Simuloinnin ansiosta asiakkaalle toimitettu apukattilan ohjauskeskus on täysin asennusvalmis.

- Kun kaikki säädöt ovat laitteissa valmiina, telakalla ei tarvitse tehdä muuta kuin asentaa apukattilan ohjauskeskus paikoilleen. Aiemmin käyttöönotossa jouduttiin tekemään kaikki asetukset, nyt enää jonkin verran viimeisteleviä säätöjä.

 
Vakiomalleista uusiin poltinmalleihin

Simulointipalvelu soveltuu releohjattuihin poltinohjauskaappeihin parhaiten. Apukattiloiden kokoonpanot ovat kooltaan niin suuria, ettei ole järkevää testata niitä omilla oikeilla kattilakokoonpanoilla.

- Kuluneen vuoden aikana olemme tehneet kymmeniä simulointeja erittäin hyvällä menestyksellä.

Vakiomallien osalta asiakkaiden tarvitsee toimittaa meille vain kaapin ulkopuolisten laitteiden tyypit ja kaapin säätimille halutut arvot. Uusia poltinmalleja tulee markkinoille jatkuvasti ja näissä tapauksessa toimimme aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, Lilja kuvaa.

Simuloinnin merkitys on kuluneina vuosina kasvanut merkittävästi. Meriluokituslaitosten luokittajat edellyttävät nykyään simulointia.

- Simulointipalvelu on kehitetty osin Meriluokituslaitosten luokittajien vaatimusten vuoksi, yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluankin kiittää kaikkia asiakkaitamme yhteistyöstä. On ollut ilo olla tässä kehittämistyössä mukana, päättää Lilja.


Kommentointi

Nimi:
Kommentti:
 

Bureau veritas
DNV GL
Inspecta
Lloyd’s Register
Russian Maritime Register of Shipping
UL Listing
FI