15.6.2018

Tampereen Automaatiosähkö Oy osaksi Insta-perhettä

Suomalainen sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Instan asemaa Suomen johtavana automaatioasennusten palveluyrityksenä ja tukee Instan kyvykkyyttä myös kansainvälisiin, mittaviin hankkeisiin.

Tampere 15.6.2018 – Sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian asiantuntijakonserni Insta Group Oy on ostanut 15.6.2018 solmitulla kaupalla tamperelaisen, teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin sekä koneautomaatioprojekteihin erikoistuneen Tampereen Automaatiosähkö Oy:n koko osakekannan. Tampereen Automaatiosähkö Oy tulee yhdessä Insta Automation Oy:n kanssa muodostamaan entistä kilpailukykyisemmän ja kyvykkäämmän sähköautomaation täyden palvelun yrityksen, joka kykenee sekä kansallisesti että kansainvälisesti yhä vaativampiin ja mittavampiin hankkeisiin.

Tampereen Automaatiosähkössä työskentelee yli viisikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen ammattilaista, ja se on erityisen tunnettu vankasta asennusosaamisestaan. Sen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Tampereen Automaatiosähkössä työskenteleviä henkilöomistajia, jotka haluavat varmistaa yhtiön toiminnan jatkuvuuden ja kehittymismahdollisuudet kansainvälistyvässä kilpailussa.

”Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi halusimme löytää yhteistyökumppanin, jonka arvomaailma ja toimintaperiaatteet ovat lähellä omiamme. Perheyhtiönä ja arvostettuna automaatiotalona Insta tarjoaa henkilöstöllemme hyvät kehittymismahdollisuudet ja tukevan selkänojan kasvuun”, Tampereen Automaatiosähkön johtaja Matti Kulmala kertoo. Kulmala ja yhtiön muut aiemmat henkilöomistajat jatkavat Instan palveluksessa yrityskaupan jälkeenkin.

”Yrityskaupalla lnsta Automation vahvistaa asemaansa instrumentointi- ja automaatioasennusten markkinajohtajana. Sen myötä lisäämme myös kyvykkyyttämme mittakaavaltaan kasvaneisiin ja kansainvälistyviin projekteihin. Tampereen Automaatiosähkö Oy:n osaaminen koneautomaation modernisoinneissa täydentää myös erinomaisesti Insta Automationin sähköautomaation Asset Management -palveluvalikoimaa”, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

 

Lisätietoja

Timo Lehtinen                                                                                  
Toimitusjohtaja, Insta Automation Oy                                               
040 779 9414   
             

Matti Kulmala
Johtaja, Tampereen Automaatiosähkö Oy
040 063 6530

Insta Automation Oy on automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen täyden palvelun yritys. Asiakkaitamme ovat niin prosessi-, energia- ja meriteollisuuden yritykset kuin yhteiskunnan infrastruktuurista huolehtiva julkinen sektori. Insta Automationissa työskentelee noin 500 automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen ammattilaista.

Insta Automation on osa Insta Group -konsernia, joka on suomalainen perheyritys. Insta on sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian huippuosaaja, joka rakentaa ja ylläpitää turvallista ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa. Suomessa ja kansainvälisesti toimiva konserni työllistää yli 800 henkilöä kahdellatoista paikkakunnalla. Insta Groupin liikevaihto on noin 108 miljoonaa euroa (2017). Konserniin kuuluvat Insta Automation Oy, Insta DefSec Oy ja Insta ILS Oy. www.insta.fi

Tampereen Automaatiosähkö Oy on vuonna 1993 perustettu, yli 50 henkeä työllistävä täyden palvelun automaatiotoimittaja. Toimintaperiaatteenamme on tarjota kaikki tarvittava yhdestä osoitteesta laadukkaasti, luotettavasti ja joustavasti palvellen, tarvittaessa nopeallakin aikataululla. www.tas-automation.fi


Kommentointi

Nimi:
Kommentti:
 

Bureau veritas
DNV GL
Inspecta
Lloyd’s Register
Russian Maritime Register of Shipping
UL Listing
FI